07.06.2024
NOC KOSTELŮ

Program Noci kostelů 7. června 2024

Vystoupení pěveckého sboru JABLONETKY pod taktovkou sbormistryně Anny Nedvědové

Pěvecký sbor Jablonetky z Jablonného v Podještědí představí svůj liturgický repertoár

Pěvecký spolek Jablonetky vznikl začátkem roku 2019 převážně z bývalých členek Pěveckého spolku Václavky, který založil Václav Filip v roce 2013. Od začátku vede spolek Anna Nedvědová, která vystudovala hru na klavír na Konzervatoři v Teplicích a na Univerzitě J. E. Purkyně hudební výchovu a sbormistrovství. Na začátku Jablonetky čítaly pouze 6 členek, ale pak se v průběhu let přidaly další posily. Náš repertoár je založený převážně na lidových písních, tvorbě současné populární hudby, písních Spirituál kvintetu, ale i písních staré hudby či církevní písně. Zpíváme hlavně na akcích města Jablonné v Podještědí, ale pořádáme i svoje koncerty.

Informace o kostele

WWW: http://www.farnost-dlouhymost.cz/ www.farajitrava.cz

GPS: GPS Loc: 50°47'26.915"N, 14°51'20.134"E

Kontaktní osoba pro Noc kostelů: Radka Šturmová pastorační asistentka

Návaznost na dopravu:

Vlak: zastávka Rynoltice (asi 40 minut pěšky) Autobus: zastávka Rynoltice-Jítrava (asi 5 minut pěšky) Auto: možnost parkování v prostoru mezi farou a kostelem

První zmínky o kostele pocházejí ze 14. století. Kolem roku 1710 byl zbudován kostel kamenný, který ovšem následkem blesku roku 1868 úplně vyhořel. Jen o rok a půl později byl postaven kostel nový.

Noc kostelů na Facebooku Kanál Noci kostelů na Youtube