07.06.2024
NOC KOSTELŮ

Program Noci kostelů 7. června 2024

Představení obrazu 15 zastavení ve zdejší křížové cestě.

Každý rok vkládáme do rámu ve vyústění zdejší Křížové cesty, tedy do tzv. patnáctého zastavení, novou fotografii, která vystihuje něco aktuálního z působení Charity.

Informace o kostele

WWW: http://www.acho.cz

GPS: 49°35'43.016"N, 17°15'31.493"E

Bezbariérový přístup.

Kontaktní osoba pro Noc kostelů: Marek Navrátil

Návaznost na dopravu:

Křížkovského ul. v Olomouci ústí na náměstí Republiky (náměstí u Vlastivědného muzea). Budova Arcidiecézní charity Olomouc a Caritas VOŠs se nachází zhruba v její první polovině. Sousedí s budovou Filozofické fakulty či rektorátu UP. Budovu poznáte podle vlajky Charity a během noci kostelů také podle reklamního stojanu umístěného před budovou. 

Kaple Božího Milosrdenství je dobrou ukázkou realizace současné církevní architektury a umění. I z tohoto důvodu rozhodně stojí za návštěvu. Účastník akce tak v Olomouci může poznávat na jedné straně historické kostely, kaple i modlitebny a na straně druhé právě jejich moderní obdoby.

Součástí vybavení kaple je také křížová cesta doplněná o obraz - velkoformátovou fotografii, prezentující dílo Charity. Právě při příležitosti Noci kostelů je každoročně instalována nová fotografie.

Kaple Božího milosrdenství na Křížkovského ulici 6 v Olomouci je denně přístupná nejen charitním pracovníkům či studentům CARITAS – VOŠs Olomouc, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti.

Přístup do kaple je bezbariérový.

 

Noc kostelů na Facebooku Kanál Noci kostelů na Youtube