07.06.2024
NOC KOSTELŮ

Program Noci kostelů 7. června 2024

Koncert vážné i populární hudby - ZUŠ Ostrava - Moravská Ostrava

ZUŠ Ostrava - Moravská Ostrava - Představí se žáci pěveckého oddělení ze třídy p. uč. Renáty Marcalíkové, dechového oddělení ze třídy p. uč. Simony Krsičkové, kytarového oddělení ze třídy p. uč. Jiřího Veselého a klavírní oddělení ze třídy p. uč. Ivy

Představí se žáci pěveckého oddělení ze třídy p. uč. Renáty Marcalíkové, dechového oddělení ze třídy p. uč. Simony Krsičkové, kytarového oddělení ze třídy p. uč. Jiřího Veselého a klavírní oddělení ze třídy p. uč. Ivy Mindekové. 

Informace o kostele

WWW: http://Náboženská obec Církve československé husitské v Ostravě - Michálkovicích, http://www.ccshmichalkov

Adresa kostela: Michalské nám. 10

GPS: 49°50'25.336"N, 18°20'39.58"E

Kontaktní osoba pro Noc kostelů: Mgr.Monika Bartková

Návaznost na dopravu:

konečná trol 104,  bus 23, 49, 97 zastávka Michálkovice (točna)

V létě roku 1924 došlo k vypracování projektové dokumentace ke stavbě Husova sboru v Ostravě Michálkovicích. Základní kámen byl však položen až v neděli 17. května 1925. Přes mnoho těžkostí a také přes mnoho nedodělků se budova kostela dočkala slavnostního otevření 11. září 1927, biskupem Ferdinandem Stiborem. Do té doby se nepodařilo zakoupit a instalovat varhany, které sbor pořídil až v roce 1938. 16. března 1945 byla Ostrava bombardována a nepřímo byl zasažen i kostel v zadní části. Ihned po odchodu německých okupantů se začala rada starších věnovat opravě poničené části kostela. Bylo zrušeno schodiště v zadní části a byly přistaveny dvě místnosti. V přízemí je tak dnes modlitebna a prvním patře archiv. K dalším opravám pak došlo v letech 2007 - 2010, kdy byla postupně zrenovována střecha a věže kostela. V současnosti je náš sbor mimo pravidelné bohoslužby a církevní obřady také využíván pro svoji dobrou akustiku na nejrůznější koncertní akce a slouží všem občanům Michálkovic.

 

www.ccshmichalkovice.cz

Noc kostelů na Facebooku Kanál Noci kostelů na Youtube